Коалиция ГЕРБ - СДС се регистрира в ОИК за местните избори в София

14:45, 14 сеп 19 25 3940 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коалиция ГЕРБ - СДС се регистрира в ОИК за местните избори в столицата, съобщи БГНЕС.

Амбицията ни е за пълна победа в София - тръгваме със самочувствие за добре свършена работа и успешен кмет в лицето на Фандъкова”, каза областният координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов, цитиран от Агенция „Фокус”. 

„Най-голямата дясна партия в България с най-старата дясна партия в България направихме коалиционно споразумение за коалиционно съвместно явяване на изборите в София. Това е едно демократично обединение на десните партии, на партиите, които могат да променят града ни, както и на партиите, които обединяват демократичната общност. С общи усилия ние тръгваме със самочувствието за добре свършена работа, за това, че имаме изключително успешен кмет в лицето на г-жа Фандъкова, изключителни общински съветници, които са свършили много работа в Столична община, кметове на райони и кметове на кметства”, посочи Паунов.

„Имаме амбицията да продължим с активната работа за развитието и промяната на нашия град", каза още той.

На регистрацията присъстваха областният координатор на ГЕРБ в София Цветомир Паунов, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, общински съветници от ГЕРБ в СОС и Антон Койчев от СДС.

Регистрацията в ОИК се налага, тъй като Изборният кодекс предвижда партиите и коалициите, регистрирани в Централната избирателна комисия, както и образуваните местни коалиции от партии, които ще участват в изборите за общински съветници и кметове в съответната община, да се регистрират в конкретната общинска избирателна комисия не по-късно от 55 дни преди изборния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама