Мая Манолова: София не е подреден, чист, светъл, зелен и прозрачен град

12:19, 16 сеп 19 25 5386 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

'' Управлението на София през последните 10 години не е добро, въпреки огромните средства от централния бюджет. София не е подреден, чист, светъл, зелен и прозрачен град''. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова на обсъждане на гражданска платформа за управление на София с дясно-центристки формации, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

''Целта е да постигнем 2 неща - да очертаем практически, реални действия, които бъдещата администрация да предприеме спешно в София, за да може градът да бъде управляван по-добре в името на гражданиете. Втората цел е да стане ясно, че г-жа Мая Манолова като кмет на София няма да бъде сама, няма да бъде без общински съветници, няма да бъде неподркепена'', каза председателят на ЗНС Румен Йончев.

''Ние, младите, искаме чиста и зелена София, която да бъде европейска столица. Смятаме, че  Мая Манолова е кандидатът, който може да изпълни това'', каза Ана Вилфан, част от Сдружение ''Път на младите''.

''Благодаря за подкрепата,  благодаря за конкретните политики и действия, които сте очертали в платформата за гражданско управление,'' каза Манолова.

''Проведох множество срещи с граждански организации, подписах и важни документи като Меморандума на обединена София срещу презастрояването'', допълни Манолова.

''Моята кауза е София и целта на моята програма е да начертаем конкретни мерки за постигане на добро управление, на управление ''със'' и ''за'' граждани, ''със'' и ''за'' столичани. София не е подреден, чист, светъл, зелен и прозрачен град. София диша трудно, София е в политическо задръстване, не се управлява прозрачно, парите на гражданите не се харчат ефективно'', допълни тя.

''Ще подпиша тази платформа, защото основните политики, които са в нея, са заложени и в програмата за управление, която подготвям заедно с гражданите. Програмата, която пишем с гражданите е насочена към почтена и светла София, което означава прозрачно управление заедно с гражданите, електронизация в Столична община, едно гише, което всеки столичанин да носи в джоба си, електронни референдуми, пълна публичност и прозрачност при провеждане на обществените поръчки чрез електронни търгове и концепцията за ''умен град'', допълни Манолова.

Според нея чиста и зелена София е кауза не само на младите, а на всички столичани.

По думите й стана ясно, че четвъртият приоритет е да осигури развитие на кварталите в София, спортни центрове, детски площадки във всеки район, детска градина за всяко дете и възможности за достоен живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама