Гигантска биоразградима картина се появи в Женева

18:00, 16 сеп 19 / Любопитно 25 3391 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова
Гигантска биоразградима картина, дело на твореца Saype, се появи в Женева. Тя се простира на 5000 кв/м и е дълга 165 м и 30 м широка.

Гигантска биоразградима картина се появи в Женева. Тя се простира на 5000 кв/м в Парк де ла Гранж и е дълга 165 м и 30 м широка.

Творбата е дело на Гийом Легро, известен с псевдонима Сейп (Saype) и е част от проекта му "Отвъд стените", с който той иска да създаде най-голямата символична човешка верига по целия свят, изработена от преплетени ръце, с призива за съвместно съжителство. Сейп иска тази човешка верига „да се опъне, затегне и обедини в общото усилие през всички тези стени, които разделят хората“.

За направата на картината са използвани единствено биоразградими пигменти, съставени от въглeн, креда, вода и млечни протеини.

Сейп е едно от големите имена на уличното изкуство. Той е част от списъка на Forbes на най-влиятелните личности под 30 години "30 Under 30" за 2019 г.

От 2013 г. рисува гигантски и ефимерни стенописи по тревни площи със 100% боя биоразградими съставки, която сам приготвя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама