Светослав Костов твърди, че прекъсването в "Хоризонт" се дължи на технически проблем (Обновена)

14:26, 16 сеп 19 25 2825 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

На Силвия Великова не й е отнеман ресорът. Това каза на Светослав Костов генерален директор на БНР на среща в СЕМ по казуса със спирането на излъчването на програма "Хоризонт" на БНР на 13 септември 2019г. , петък, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

По думите му това, което един или друг журналист говори пред медиите да не се счита за чиста истина.

По време на срещата генералният директор Светослав Костов демонстрира незаинтересовано поведение и в първата част на изслушването не даде конкретни и ясни отговори за създалите се проблеми в националното радио, което породи редица от въпроси от страна на членовете на СЕМ Ивелина Димитрова и  Розита Еленова, които искат да им бъде разяснена ситуацията, а не да се информират от медиите за случилото се. 

Относно прекъсването на програма "Хоризонт" от КРС уточниха, че не е имало прекъсване на предавателите, а на сигналът към предавателите.

"На самия 13-ти ми е предоставена справка за прекъсване на сигнала. Надявам се постепенно да изчистим този проблем. БНР разполага с още една програма “Христо Ботев“, която може да бъде използвана при извънредни ситуации", заяви генералният директор на БНР.

В отговор на въпрос дали е запознат с планови прекъсвания и профилактики Костов каза, че  годишни планови профилактики се залагат в началото на годината и проверка е показала, че това не се прави от години.

"Заложена годишна профилактика няма", заяви Костов. Междувременно стана ясно, че той е бил запознат с казуса, че има проблем с излъчването на БНР и е информиран от Пламен Костов. На въпрос от членовете на СЕМ не е ли негова отговорността за спирането на ефирното излъчване, той каза, че Пламен Костов го е уведомил и отново не отговори конкретно.

Също така стана ясно, че няма информация от КРС за планово прекъсване.  Информация има за планова профилактика е имало на  други места в Белорадчик, Ивайловград и Тръстеник.

Г-жа Ивелина Димитрова попита дали има посегателство върху свободата на словото, но не получи конкретен отговор от страна на генералният директор на БНР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама