Четирима души са обвинени за трафик на жени и склоняване към проституция

14:03, 17 сеп 19 / Крими 25 3083 Topnovini
1

Четирима души са задържани при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в понеделник. Те са обвинени за сексуална експлоатация на жени както у нас, така и зад граница.

Групата е работила у нас, в Германия и Австрия. Извършени са обиски в София, Бургас, Ямбол и Силистра. Задържани са четирима души, на които са повдигнати обвинения“, съобщи на брифинг прокурор Димитър Петров, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Спецакция в Бургас срещу проституцията

Сутеньорите са действали по две схеми, като жените са били набирани предимно от заведения по морето. „Първият начин е бил чрез използването на много скъпи автомобили. Обикаляли са се заведенията по морето. Запознавали са се с момичетата, симулирани са чувства, а след това е изпращано в Германия, където е принуждавано да проституира“, обясни Петров.

При втория случай при случаен сексуален акт са се правили записи и момичетата са изнудвани, като са карани да извършват сексуални услуги срещу пари.

„На територията на нашата страна са установени пет жени, които са склонявани към проституция. По голямата част са в чужбина. Всички са пълнолетни“, добави още прокурор Петров. Той поясни, че има и жени, които с течение на времето са се „откачали“ от тези лица и сега водят нормален начин на живот. „Те също ще бъдат разпитани“, каза прокурорът.

В рамките на операцията са иззети големи количества пари и банкови карти. Групата е генерирала големи суми от престъпната си дейност, които са били изпращани към страната ни с преводи от Германия и Австрия. Иззети са 500 000 лева.

„Работата по тази група е започнала през месец юни тази година. Лицата са водили луксозен начин на живот“, каза от своя страна шефът на ГДБОП комисар Ивайло Спиридонов.

Иззети са осем нови автомобила на стойност над 1,5 млн. лева. „Това е поредната успешна реализация на ГДБОП и прокуратурата“, изтъкна той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани