Звезди на българската музика се събират на Международен фестивал

21:30, 17 сеп 19 / Култура и наука 25 5657 Topnovini
1

За девети път най – големият фестивал за поп и рок музика събира на една сцена утвърдени български изпълнители и млади таланти, съобщиха организаторите. Събитието е част от Културния календар на столицата и ще се състои на 18 септември, от 19 часа в зала 1 на НДК. Организира се от Столична община.

Фестивалът има за цел да съхрани българската популярна песен и да популяризира нови парчета, създадени специално за конкурса. Той насочва вниманието на публиката към младите творци – композитори, текстописци, изпълнители и аранжьори. Те се срещат, общуват и са подкрепяни от доказали се творци - Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, група Спринт и други. Сред младите таланти в конкурса се открояват Емилия Валенте, Вяра Панталеева, трио Вива, група Пензов.

Фестивалът се организира и в подкрепа на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“. Тази година тя е в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми. Целта е информиране и установяване на яйчниковия резерв в по – ранна възраст. Това става чрез изследване, отнемащо минути и даващо представа за репродуктивните възможности. Резултатът може да е един нов живот. Тя може да бъде подкрепена чрез единен дарителски номер 17 777 за всички мобилни оператори към Български дарителски форум.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани