Звезди на българската музика се събират на Международен фестивал

21:30, 17 сеп 19 / Култура 25 6697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За девети път най – големият фестивал за поп и рок музика събира на една сцена утвърдени български изпълнители и млади таланти, съобщиха организаторите. Събитието е част от Културния календар на столицата и ще се състои на 18 септември, от 19 часа в зала 1 на НДК. Организира се от Столична община.

Фестивалът има за цел да съхрани българската популярна песен и да популяризира нови парчета, създадени специално за конкурса. Той насочва вниманието на публиката към младите творци – композитори, текстописци, изпълнители и аранжьори. Те се срещат, общуват и са подкрепяни от доказали се творци - Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, група Спринт и други. Сред младите таланти в конкурса се открояват Емилия Валенте, Вяра Панталеева, трио Вива, група Пензов.

Фестивалът се организира и в подкрепа на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“. Тази година тя е в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми. Целта е информиране и установяване на яйчниковия резерв в по – ранна възраст. Това става чрез изследване, отнемащо минути и даващо представа за репродуктивните възможности. Резултатът може да е един нов живот. Тя може да бъде подкрепена чрез единен дарителски номер 17 777 за всички мобилни оператори към Български дарителски форум.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама