Мая Манолова: Моята кауза е смяна на модела на управление на София

08:33, 18 сеп 19 25 3484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Моята кауза е смяна на модела на управление на София", каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

„За мен е важна и ценна подкрепата и на партиите от ляво и на тези от дясно. Важна ми е и подкрепата на неправителствените организации и инициативните комитети от всички столични квартали. Важна ми е подкрепата на всеки столичанин, независимо от неговите партийни пристрастия. За мен е ценна тази подкрепа, защото каузата ми за тези избори е смяна на модела на управление на София”, посочи тя.

Мая Манолова: Не се боря за власт, искам да помагам на хората

Манолова уточни, че ще има 5-6 листи, създадени от различните партии, които ще подкрепят кметската ѝ кандидатура. 

"За предстоящите избори за столичен кмет ще имам много конкретна програма, която в момента се пише", каза още тя. 

Кандидати за кметове на столицата седнаха в инвалидни колички

Манолова коментира и напрежението, което се създаде между нея и столичния кмет Йорданка Фандъкова по повод на почистващите фирми в София. „Когато една кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, с компромати, с кал, с помия – това показва страх и липса на аргументи. Не започнах аз агресивно кампанията”, подчерта Манолова.

Мая Манолова: София не е подреден, чист, светъл, зелен и прозрачен град

Кандидатът за столичен кмет сподели, че отчита като грешка поведението ѝ по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски и подкрепата ѝ за кандидатурата на Делян Пеевски.

"Моето поведение по време на протестите срещу кабинета на Орешарски не е нещо, с което се гордея. Нека да е ясно, за да не остане недомлъвка. Тогава смятах, че почтеното поведение е да излезеш пред парламента, пред протестиращите и да чуеш какво мислят и да им кажеш какво мислиш. Смятам, че от позицията на времето гледам на своето поведение по друг начин. Това е една от грешките в моята биография. Очитам и като грешка подкрепата ѝ за кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС", призна Манолова.  

"Правила съм много грешки", добави тя. Манолова обаче беше категорична, че костинбродската афера не е грешка. "Това е опит да бъде предотвратена една възможност за манипулация на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой гражданин имате информация, че манипулирам изборите, моля да информира прокуратурата. Единственото, което беше нередно, е да се правят изявления в деня за размисъл. Аз такива изявления не съм правила", добави тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама