Синдикатите започват подписка за увеличение на заплащането на нощния труд

11:35, 18 сеп 19 25 2843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Синдикатите ще започнат национална подписка за увеличение на допълнителното заплащане на нощния труд. За тази цел Конфедеративния съвет на КТ "Подкрепа" ще заседава на 25-ти септември, съобщават от пресцентъра на синдиката, пише БТА.

Тристранният съвет отложи решението за вдигане на работната заплата и нощния труд

Ще бъде дебатирано текущото социално-икономическо положение в страната и предстоящите местни избори и в този контекст ще бъде взето решение за стартирането на национална подписка от името на българските синдикати сред работещите в България, както и сред гражданите, за увеличение на допълнителното заплащане на нощния труд, ограничаване на неговото полагане само в производства с непрекъсваем производствен процес, промяна в механизма за сумираното изчисляване на работното време и гарантиране реалното отчитане и заплащане на извънредния труд.

Инициативата е продължение на дългогодишната кампания на КТ "Подкрепа", съвместно със Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Български лекарски съюз (БЛС), "За достойни условия и заплащане на нощния труд", доразвита в партньорство с КНСБ.

Решенията от Конфедеративния съвет, както и бъдещи действия, ще бъдат огласени пред медиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама