Младен Маринов ще наблюдава учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия

07:30, 19 сеп 19 / Политика 25 1589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ежегодно съвместно учебно занятие ще проведат служители на  ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР и на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ - МТИТС.  Основната цел на учението е подобряване на координацията и повишаване на подготовката за реакция на структурите, имащи отговорности за реагиране при авиационни произшествия.  

Участие в занятието ще вземат и съставни части от Единната спасителна система – МВР, МТИТС, МО, МЗ, Община Варна, БЧК и др. По предварителен сценарий екипите ще разиграват издирване, спасяване и евакуация на хора и изграждане на полеви център за оказване на първа медицинска помощ и психологична подкрепа на пострадалите; гасене на пожар в гориста местност; издирване и спасяване в и под вода; ограничаване и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето.

Демонстрациите започват в 10:00 часа. Те ще се провеждат на територията на плажна ивица на кв. „Аспарухово” южно от центъра на град Варна. Очаква се около 11:00 часа министър Маринов да даде кратко изявление за медиите.

Веднага след това ви каним пред сградата на Втора РСПБЗН в кв. „Аспарухово“. На церемонията ще присъства ръководството на МВР, ще имате възможност да се запознаете на място с новите условия, в които ще работят пожарникарите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама