Първи хибридни атаки срещу центъра на Цветанов

17:51, 19 сеп 19 25 6950 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Двама от доскорошните членове на управлителния съвет на Българското национално радио, се оказаха възлови фигури в евроатлантическия мозъчен тръст на Цветан Цветанов, пише Frognews.bg. Това са Виктор Серафимов и Екатерина Борисова.

В Управителен съвет на БНР през 2016 г. са избрани Виктор Серафимов, Екатерина Борисова. Първият в момента е в УС на БНТ.

За Серафимов е известно, че  е доктор по международно право, специализирал в Кембридж, като през 2014 година е удостоен от премиера с почетна грамота за развитието на правото в Република България. Специализира в областта на авторското и медийното право. Взема участие в създаването на редица аудио-визуални произведения, излъчени в ефира на Нова телевизия, BTV Медия груп, Българската национална телевизия и ТВ7. Член е на различни работни групи към Постоянната комисия по културата и медиите в 43-тото Народно събрание. При справка с официалната му биография става ясно, че има повече от 20 публикации в специализирани научни списания в страната и чужбина.

Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“

Борисова започва професионалния си опит като експерт в Политическия кабинет на министър Лидия Шулева. След това в Делойт, Мексико е мениджър на отдел „Финансови консултантски услуги“. След завръщането си в България работи за няколко частни финансово-консултантски компании. В годините преди да стане член на УС на БНР консултира компании, опериращи в сферата на медиите, дигиталните и медийни иновации, експериментални аудио-визуални решения.

 ТОПНОВИНИ припомня, че след излизането на двамата от УС на БНР ръководството на радиото бе определено от премиера като „главанаци“.

Според източници от националното радио, след напускането на двамата започва серията от злополучни решения и действия на ръководството на БНР.

Сред първите членове на „Евро-атлантически център за сигурност“ са журналистът Христо Христов, проф. Румен Кънчев, проф. Евелина Келбечева, психологът Росен Йорданов, адв. Борис Велев, Борислав Велков, анализаторът Кристиян Шкварек, д-р Виктор Серафимов, Евгения Стоянова, Екатерина Борисова, Стоян Георгиев, Драгомир Младенов, Петър Матов и София Цветкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама