Цацаров за освобождаването на Полфрийман: Всеки трябва да носи отговорност за това, което прави

20:47, 19 сеп 19 25 6654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От една страна най-лесно е да кажа, най-тактично, или най-дипломатично, че решенията на съда не се коментират. В конкретния случай обаче ще кажа, че всеки трябва да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо неуважение към конкретния съдебен състав”. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, предава Нова телевизия. 

Днес главният прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев посетиха "Евроджъст" в Хага. Срещата се проведе по повод края на мандата на главния прокурор. 

Пуснаха предсрочно Джок Полфрийман

Президентът на "Евроджъст" Ладислав Харман коментира, че е много доволен от работата си с българските власти. „Впечатлен съм от работа с българите и от тяхното ниво на професионализъм. От 2007 съм в „Евроджъст“ и винаги когато сме се обръщали към български прокурори и съдии, те винаги са готови да помагат. Те искат да покажат, че принадлежат към европейското семейство“, отбеляза той.

Лаура Кьовеши е одобрена за главен прокурор на ЕС

Според Харман "Евроджъст" и новата Европейска прокуратура няма да си пречат, а ще работят съвместно и ще се допълват. „Искам да използвам възможността и да поздравя госпожа Кьовеши, която премина първата стъпка към поста европейски главен прокурор и чакам с нетърпение да работим заедно“, добави Харман. Заедно с Цацаров в Хага беше и заместникът му е претендент за поста Иван Гешев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама