Бежанец държи дете за заложник в германския град Визмар

21:38, 19 сеп 19 / Свят 25 4991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бежанец от Африка, за който се твърди, че е от ганайски произход, е взел малко момиче за заложница в германския град Визмар в местен център за чужденци, съобщиха от градското полицейско управление.

Според последната информация детето може да е на мъжа, което той използва като средство за упражняване на натиск върху властите, за да го оставят в Германия. Съобщава се, че мъжът е невъоръжен.

Задават се новите квоти за мигранти

Полицията е отцепила сградата и в момента води преговори с мъжа. Всички служители в Службата за управление на чужденците са напуснали сградата. Състоянието на детето се наблюдава от лекар по всяко време. Предполагаемият му родител се опитва да убеди властите да направят тест за бащинство, който по същество би го спасил да бъде изгонен от Германия.

Страната е изправена пред голям наплив от мигранти и търсещи убежище от Близкия изток, откакто канцлерката Ангела Меркел обяви политика на „отворени врати“ през 2015 г. Някои политици и активисти твърдят, че това е довело до скок в броя на престъпленията в държавата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама