Желязков се среща с транспортните министри от ЕС за мерки срещу пакета „Мобилност“

07:36, 20 сеп 19 / Политика 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на транспорта Росен Желязков ще се срещне днес в Брюксел с колеги от други страни-членки, които са против пакета „Мобилност“ в настоящия му вид и ще обсъди с тях общи действия.

Очаква се министър Желязков да даде изявление за медиите след края на Съвет „Транспорт, телекомуникации и енергетика“ в късния следобед, на което ще се обсъжда темата „Транспорт“, предаде БНР.

Транспортната комисия в ЕК отхвърли предложението пакет "Мобилност" да бъде изтеглен от ЕК

На заседание във вторник транспортната комисия трябва да гласува дали да започнат преговори по пакета със Съвета и Еврокомисията. Вчера комисията отхвърли предложението на депутата от ЕНП Андрей Новаков той да бъде изтеглен от Европейската комисия.

Новаков определи резултата като „със сигурност не положителен и малко разочароващ“, но добави, че българските му колеги се подготвят за следващото заседание. Същевременно Новаков предупреди, че едва ли във вторник може да има по-различен резултат, тъй като мнозинството е категорично против българската позиция.

Джамбазки: За пореден път ЕП се подигра с интересите на работещите в транспорта от Източна и Централна Европа

Ако транспортната комисия даде зелена светлина за преговорите, те трябва да започнат, когато встъпи в длъжност новият еврокомисар по транспорта Рована Плумб. Новата Европейска комисия трябва да поеме функциите си от 1 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама