Политолози: Фандъкова и Манолова отиват на балотаж на кметските избори

09:14, 20 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1625 Topnovini
1

Политолозите Димитър Ганев и доц. Татяна Буруджиева са единодушни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж на кметските избори в София.

"Има двама кандидати с някакви шансове. При госпожа Фандъкова можем да бъдем по-уверени в подкрепата, защото тя е партиен кандидат, ясна е партията, която седи зад нея и колко гласове може да и осигури. Ясно е до какви електорални нива стига г-жа Фандъкова", обясни Татяна Буруджиева.

Манолова обединява леви и десни идеи, за да пребори модела на управление в София

"Докато при госпожа Манолова, има шансовете, които са заявили социолозите и гражданите. Там въпросът е как ще се направи така, че с кампанията да се убедят хората да отидат и да гласуват. На Манолова ще й е необходимо едно ветрило от гражданска подкрепа. Изборът е наистина граждански - хората трябва да отидат и да гласуват", допълни политологът.

Проф. Иво Петров е второто име в новия отбор на Фандъкова

"И Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова са най-добрите кандидатури от ляво и от дясно на двете големи партии. Изхождам от резултатите на последните европейски избори. В София най-големите партии са ГЕРБ и БСП. Съответно и Манолова, и Фандъкова са едни от най-рейтинговите фигури - дори най-рейтинговите и от ляво, и от дясно. Това ми дава основание да смятам сигурно развитие - отиването на тези две кандидатури на балотаж. От тук нататък вече адски много неща зависят от самата кампания", каза от своя страна Димитър Ганев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани