БСП иска анкетна комисия за случая с БНР

09:51, 20 сеп 19 / Политика 25 1884 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП внася предложение за създаване на анкетна комисия за случая с БНР. Това посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на групата в Народното събрание, съобщи „Фокус“.

От две години предупреждаваме за налагане на еднолична власт в България - пресконференции без журналисти, изключени микрофони на журналисти в Министерски съвет и още много случаи на уволнени журналисти за това, че критикуват властта. Виждаме, че властта се опитва да замаже проблемите, но изключването на сигнала на БНР е безпрецедентен случай в историята на България”, посочи Нинова и настоя поемане на политическата отговорност.

Ще хвърли ли оставка шефът на БНР

Борисов се опита да се измъкне от случая, казвайки, че някой е опитва да саботира правителството. Това е нелепо, защото СЕМ в мнозинството си е излъчен от ГЕРБ, а това е органът, който избира ръководството на БНР и БНТ“, добави още тя.

На 12 септември журналистката Силвия Великова, която бе водещ на предаването "Преди всички" по БНР, а също и дългогодишен съдебен репортер, беше свалена от ефир. Решението бе на бившия шеф на „Хоризонт“ Николай Кръстев, който след това подаде оставка. Ден по-късно сигналът на програмата бе спрян за пет часа - за времето от 6.00 до 11.00 часа, когато се излъчва предаването на Великова. Последва широк обществен отзвук и несъгласие с наложената цензура в националната медия. Журналисти от БНР заявиха, че върху тях е упражняван натиск. Вчера стана ясно, че Съветът за електронни медии ще глоби радиото и очаква оставката на изпълнителния директор на БНР Светослав Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама