Редколегията на "Хоризонт" отказа среща с директора на БНР

09:57, 20 сеп 19 25 2465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Среща между генералния директор на БНР и редколегията на програма „Хоризонт” няма да бъде проведена, съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ).

СЕМ глобява БНР и очаква оставката на шефа на радиото

В четвъртък медийният регулатор отправи публично покана да бъде домакин на среща, където двете страни да обсъдят случващото се в Националното радио и да се намери изход от създалата се ситуация след спирането на програма" Хоризонт" преди седмица.

В отговор на публично отправената от СЕМ покана, от редколегията са информирали, че ясно са заявили позицията си пред членовете на регулатора на 19 септември и тази позиция остава непроменена. Пред СЕМ членовете на редколегията в "Хоризонт" изнесоха данни за упражняван натиск върху журналистите и поискаха оставката на генералния директор на БНТ Светослав Костов, защото е позволил безпрецедентна намеса в работата на медията. 

Ще хвърли ли оставка шефът на БНР

Самият Костов преди дни обяви, че оставката му няма да реши създалата се криза. Съдбата му обаче ще се решава на 27 септември, когато СЕМ ще гласува дали да го освободи от длъжност. От медийния регулатор вече заявиха, че доверието в него е разколебано и очакват той да поеме отговорност чрез подаването на оставка. Освен това СЕМ наложи глоба на БНР за спирането на програма "Хоризонт" и обяви, че ще предаде на прокуратурата събраните данни за упражняван натиск и опит за цензура на журналисти в Националното радио.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама