Борисов: Подготвя се визита на Путин през 2020 г. (Обновена)

11:39, 20 сеп 19 / Политика 25 2418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следващата година се подготвя посещение на руския президент Владимир Путин у нас във връзка с отбелязването на 140 години от нашите дипломатически отношения.

Това каза министър-председателят по време на парламентарен контрол относно отношенията между България и Руската федерация след „шпионския скандал“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Според премиера двете страни отчитат добри отношения. Представителите на българо-руската търговска комисия са се изказали „ласкаво“ и дори не са пожелали да се говори за темата „шпионски скандал“.

Борисов иска Сметната палата да провери управлението на БНР

Премиерът коментира и темата за строежа на „Балкански поток“. „Реално от днес се строи. Срокът е много кратък, до януари. Той стартира за над 1 млрд. евро“, заяви Борисов и добави, че той се нарича „Балкански“, защото минава през Сърбия, Унгария, Австрия и има възможност капацитетът му да се увеличава. Борисов отбеляза, че думата „Балкани“ се приема много позитивно в Европа.

Министър-председателят отчете, че има засилен мигрантски наплив към Гърция. „440 мигранти са влезли днес в Гърция до 11 часа. Натискът е изцяло към Гърция. Засега Турция си спазва ангажимента към нас. Имаме нула миграция“, посочи той.

Задават се новите квоти за мигранти

Борисов обърна внимание и на санкциите, наложени от ЕС към Русия. Според него въпросът за санкциите не е по силите на България. „Ако някой си мисли, че може да го придвижи, за да паднат, заблуждава хората. Много европейски държави се изказват срещу тях, но всички гласуват за тях. „Има едно лицемерие“, заяви премиерът. Той поясни, че докато текат санкциите, много от външнотърговските ни отношения са ограничени. „Още доста неща сме направили за Руската федерация, няма да ги коментират, тяхното ръководство високо ги оценява. Нямаше никакви реакции, включително и по „шпионския скандал“, поясни премиерът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама