Китайска делегация пристига за Фестивала на млякото в Момчиловци

17:15, 20 сеп 19 / Общество 25 1389 Topnovini
1

Гости от Китай пристигат за откриващия се утре в Момчиловци Фестивал на киселото мляко, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова пред БТА.

Традиционният фестивал се организира съвместно с представителите на китайската компания, наложила на пазара в азиатската държава млечни продукти с марка "Момчиловци".

В тридневната програма на феста - "Киселото мляко - новият път на коприната", са включени изложения на производители на млечни изделия, био- и занаятчийски продукти, кулинарни демонстрации, представяне на родопската музика и местния фолклор. Предвиден е и павилион на китайската култура и занаяти.

Събитието е под патронажа на Министерството на туризма. Откриването на петото издание на фестивала е от 16.30 ч., на 21 септември. Наред с изпълненията на самодейни състави от Момчиловци, на сцената ще бъдат представени и китайски традиционни танци.

Празничната програма ще продължи на 22 и 23 септември. "Мис Родопи - Кралицата на киселото мляко" ще бъде излъчена на традиционния конкурс за красота на 22 септември.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани