Александър Сиди: Предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман звучи чудовищно

18:03, 20 сеп 19 / Политика 25 2041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Реакцията, която предизвиква предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, е възмущение, защото обществото очаква справедливост. Предсрочното освобождаване за убийство звучи нелогично в главите на хората, звучи чудовищно. Това каза по БТВ депутатът от ВМРО Александър Сиди.

"Не се съмнявам в качествата на съдията, който е взел това решение. Сигурен съм, че се е съобразил със закона и с препоръките на затворническата администрация, обаче прекалени ми се струват реакцията на неправителствени организации и номинацията на Полфрийман за "Човек на годината". Ако го нямаше това, може би никой нямаше да разбере за случая. Това е скандалното", заяви Сиди.

Акцент на деня: Поправи ли българският затвор убиеца Джок Полфрийман?

"Самият Полфрийман казва, че нашата система е неработеща и корумпирана. Вчерашното решение на съда може би е доказателство в тази посока", добави той.

Според него извършителите на тежки престъпления не трябва да имат право на съкратено съдебно следствие и намаляване на присъдите. Големият проблем е, че спазването на буквата на закона оставя у хората чувството на несправедливост. Хората, извършили убийства като това на 7-годишната Кристин в Сотиря, това на студентката Вероника Димитрова във Велико Търново или това на студентката Виктория Маринова в Русе трябва да са в затвора до живот, подчерта депутатът от ВМРО.

По думите му държавата трябва да намери механизъм да гарантира достоен живот на възрастните хора чрез приемането на закон за защита правата им. "На възрастните хора трябва да бъде дадена добавка от пенсията до прага на бедност", посочи Александър Сиди, като обясни, че тази мярка ще замени държавни плащания като енергийни помощи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама