„Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността

20:31, 20 сеп 19 25 1002 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Информационно обслужване“ няма пълен капацитет да осигури киберсигурността на всички възлови обекти у нас, но може да координира дейността. Това каза председателят на борда на директорите на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов пред БНТ.

„Ние сме фирма с преобладаващо държавно участие и в крайна сметка каквото каже собственикът, това ще стане. Ние ще разширим собствения състав, ще формулираме работата, която ни очаква. Тя трябва да започне с много подробни одити на всички важни информационни системи в държавата. В момента част от тези одити вече текат. Трябва да се видят слабите места“, обясни математикът.

Проф. Константинов коментира и хакерската атака срещу НАП. „Одитът на НАП приключи. Предстои другата седмица нашата работа да бъде предадена на НАП, грешката не е на Информационно обслужване. Изводите, до които сме стигнали, са собственост на поръчителя и не мога да ги разкрия. Беше засегнат един работен сървър, но не и архивът на НАП. Изтекоха едни хаотични данни“, категоричен бе той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама