Протест на „жълтите жилетки“ в Париж

08:50, 21 сеп 19 / Свят 25 2446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 7 хиляди полицаи ще бъдат мобилизирани за демонстрациите в Париж заради опасения, че протестът на „жълтите жилетки“ и анархисти може да се инфилтрира в демонстрациите срещу промените в климата, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Десетки арестувани на протест на „жълтите жилетки“ във Франция

Все още не е ясно дали движението „ще яхне вълната“ на климатичните протести и ще възвърне мощта си от зимата и ранната пролет, когато демонстрациите ескалираха до кървави сблъсъци със силите за сигурност.

В петък президентът Еманюел Макрон призова за спокойствие и заяви, че „е добре хората да могат да се изразяват“, но помоли да не бъдат нарушавано спокойствието по време на протестите срещу промените в климата и на културните събития, които ще се проведат в рамките на Дните на европейското наследство.

Шефът на полицията в Париж съобщи, че 7500 полицаи ще бъдат мобилизирани за съботната демонстрация в столицата – брой, равен на този по време на пика на протеста през зимата.

Движението на „жълтите жилетки“ се появи преди 10 месеца срещу социалната несправедливост, а демонстрантите обвиниха президента Еманюел Макрон, че пренебрегва нуждите на обикновените хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама