Около 500 обекта в Тирана и Дуръс са пострадали от земетресенията

14:38, 22 сеп 19 / Свят 25 1992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови данни за последиците от земетресенията в Албания през изтеклото денонощие бяха изнесени от Министерството на отбраната.

Регистрирани са основно нанесени материални щети. Максимално бързо ще бъдат създадени групи за оценяване на щетите с цел обезщетяване на пострадалите.

В Тирана са установени различни видове щети при 224 къщи и 20 жилищни блока, като обследванията продължават.

Еди Рама отмени пътуването си за Общото събрание на ООН заради земетресението в Албания

В Дуръс са засегнати 188 къщи, 9 жилищни блока и 2 училища. Лекарска помощ е потърсена от 56 човека, 21 от които имали счупвания.

Министър-председателят Еди Рама упрекна кмета на града Роланд Насто за лошо управление на ситуацията и му разпореди да отвори вратите на градския стадион, където да бъдат разпънати палатки и да се настанят част от жителите на Дуръс.

44 са ранени при земетресенията в Албания

Албанското правителство вече отвори няколко пункта в Тирана и Дуръс, в които се раздава храна, вода и се оказва помощ на пострадалите.

Министерството на образованието съобщи, че учебните занятия продължават в нормален режим, тъй като няма нанесени сериозни щети върху сградите на училищата.

При земетресението няма пострадали български граждани, съобщиха от външно министерство.

Посолството на Република България в Тирана препоръчва на българските граждани, пребиваващи и пътуващи в страната, да бъдат предпазливи и да се осведомят подробно за актуалната обстановка. Посолството е в непрекъснат контакт с официалните албански власти и следи ситуацията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама