Ивайло Савов: Директорът на БНР трябва да разкрие кой иска остраняването на Великова

19:30, 22 сеп 19 25 1974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Натискът за отстраняване на Силвия Великова от радиоефира е започнал 10 дни преди 13 септември'', това разкри в ефира на bTV бившият диерктор на програма „Хоризонт” на БНР Ивайло Савов.

Константин Тилев: Светослав Костов задължително трябва да подаде оставка

Скандалът с опита за натиск върху Българското национално радио през седмицата напусна границите на страната. Журналисти от радиото, не се уплашиха и назоваха нещата с истинските им имена. Програма „Хоризонт" спря безпрецедентно за 5 часа миналия петък, 13 септрември.

Ден по-рано съдебният журналист Силвия Великова беше „свалена от ресора си". Няколко часа по-късно пък отново върната на работа. По нейни думи след обаждане от премиера. Натискът е бил оказван от генералния директор на БНР Светослав Костов в разговорите му със Савов.

СБЖ поиска оставката на ръководството на БНР

''Зад тези разговори са се криели някакви „предварително поети ангажименти, някаква зависимост, която пораждаше и страх, и паника'', смята Савов, но той не знае защо Силвия Великова е трябвало да бъде извън ефира до 13 септември.

Директорът на БНР Светослав Костов „трябва да разкаже тази история, защото тя е важна, за да се разбере как се случват нещата в българските медии”, смята Спасов, според когото трябва да знаем дали това не се е превърнало в модел на управление на българските медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама