Продадоха редки ранни творби на Ван Гог на търг в Белгия

11:20, 23 сеп 19 / Любопитно 25 2498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две ранни творби на холандския художник Винсент Ван Гог бяха продадени на търг в белгийския град Гент днес, достигайки максималните прогнозни цени, съобщи АФП.

Първата творба, акварел на цветя, беше продадена за 220 000 евро (240 000 долара), малко повече от очакваното, заяви пред АФП търговецът Йохан Киген. Втората картина - рисунка с въглен на канава, беше купена за 140 000 евро, малко под прогнозната цена.

Пистолетът, с който Ван Гог се самоубива, продаден за 162 000 евро

"Всички сме щастливи", каза Киген, който добави, че купувачите могат да подават оферти само лично. "Двете работи бяха продадени на много добра цена за купувачите", каза той.

Двамата купувачи, които пожелаха да останат анонимни са белгийци и са обещали да запазят произведенията в страната.

Киген заяви, че произведенията са сертифицирани като автентични няколко пъти и са включени в каталозите на Ван Гог. Датирани през 1883 г., творбите малко приличат на емблематичните произведения на Ван Гог. Те са направени преди художникът да бъде вдъхновен от импресионистите и пост-импресионистите в Париж.

Нови документи разкриват тайни от лондонския период на Ван Гог

Ван Гог е един от най-скъпите импресионисти и съвременни художници, като 12 от неговите произведения са се продали до момнте за над 30 милиона долара на търгове.

Продукцията му от около 2000 произведения, от които 900 са картини, се съхранява главно в музейни колекции, което означава, че са рядкост на пазара на изкуствата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама