Борисов: Страната ни усилено върви към еврозоната

11:50, 23 сеп 19 / Политика 25 1378
1
2
3
4

С химна на Република България и химна на Европейския съюз започна откриването на 75-ят Международен технически панаир в Пловдив, на което присъства и министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Борисов провери реставрацията на Голямата базилика в Пловдив

Форумът се открива днес и ще продължи до 28 септември. Ще бъдат представени най-новите открития в сферата на машиностроенето, енергетиката и дигиталните технологии. В рамките му се провеждат 5 специализирани изложби. Участие ще вземат близо 600 фирми от 34 държави, а страна-партньор е Русия.

''Страната ни усилено върви към еврозоната'', това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Пловдив.

Със зам.-министъра на руската федерация по наука и образование Наталия Бочарова и посланик Анатолий Макаров премиерът Борисов преряза лентата, с което даде старт на форума. 

Премиерът заяви, че ръстът на икономиката ни е 3,5% и всички световни кредитни агенции увеличават кредитния рейтинг на страната ни. Борисов подчерта, че на пловдивския панаир се подписват десетки договори и се развиват много партньорства.

Той поздрави всички участници и пожела успех на форума, като изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет. Премиерът акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори.

Заедно с президента на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър, Борисов провери и реставрацията на Голямата базилика, както и обновения площад в града.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.