Ясна е листата на ГЕРБ и СДС в София

12:50, 23 сеп 19 25 6568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ-София се регистрираха в ОИК за местните избори, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. След внасянето на документите областният координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов разкри и листата, с която ГЕРБ и СДС ще се явят на изборите в столицата след месец.

Водач на листата за общински съветници е Йорданка Фандъкова, втори е кардиологът д-р Иво Петров, трети е досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков, лидерът на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева е под номер четири. Пети е архитект Ивайло Петков, шести в листата е зам.-председателят на СОС Николай Стойнев. Следват д-р Антон Койчев от СДС и проф. д-р Асен Николов от "Майчин дом", обяви областният Паунов.

"Освен представители на гражданска квота има и обновяване на листата от страна на ГЕРБ... От досегашните колеги в СОС на по-предни позиции са Лорита Радева, Силвия Христова, Зафир Зарков и други", допълни той.

Шефът на 119-о училище и бивш зам.-министър на образованието Диян Стаматов и журналистът в БГ радио Симеон Колев, адвокат Георги Геориев, Борислав Бориславов и Радослав Абрашев от СДС са също в листата на ГЕРБ.

"Листата е обновена и това, което г-жа Фандъкова заяви, че тръгва в кампания с обновен екип е вече факт", категоричен бе Паунов. "В листата има много добър баланс на представители на гражданската квота, уважавани експерти и личности. които са допринесли за развитието на града и въобще за промяната на страната в тяхната област", посочи той. Паунов отбеляза, че на мястото на общинки съветници с по три мандата влизат нови лица от структирите на партията, които имат необходимия експертен потенциал. 

В битката за гласа на софиянци коалицията ГЕРБ и СДС излиза с нови имена за кметове няколко столични района.

„В район „Оборище“ издигаме кандидатурата на Петър Митев за кмет, в район „Кремиковци“ на досегашния зам.-кмет Лилия Донкова, която е издигната от инициативен комитет. В район „Красно село“ и „Витоша“ подкрепяме кметовете, които са от квотата на СДС. В район „Средец“ издигаме кандидат от коалицията ГЕРБ и СДС в лицето на г-н Ковачев. В „Младост“ нашият кандидат е Мария Илиева. Досегашните действащи кметове получават отново подкрепата на коалицията“, каза областният координатор. 

Във връзка с критиките на Мая Манолова към управлението на Столична община, председателят на ГЕРБ в СОС Малина Едрева заяви, че  "лицето, което познаваме от времето, в което беше много ясно задкулисието, днес е основният оратор за прозрачност в Столична община". "СДС и ГЕРБ имат своя кандидат за кмет и ние носим отговорност за това. Задкулисието не е присъщо за нас", посочи още тя и допълни, че ГЕРБ и СДС влизат в кампанията с много ясна програма за развитието на града и с ясни темпове за това.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама