Меркел обеща 4 милиарда евро за борбата с климатичните промени

20:19, 23 сеп 19 / Свят 25 2646 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германия се готви да удвои финансовия принос в борбата с климатичните промени, така че сумата, която да предостави да стане 4 милиарда евро. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на световната среща за климата в ООН, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Германия вижда своята отговорност в международен и в национален контекст. Що се отнася до международния контекст ние ще удвоим средствата за борба с климатичните изменения в света в сравнение с 2014 г. и те ще станат от 2 на 4 милиарда евро", каза тя.

Тунберг пред ООН: Вие откраднахте моите мечти и детството ми

По думите на Меркел климатичните промени могат да бъдат спрени само с усилията на цялата международна общност. "Сблъскахме се с глобални предизвикателства, чийто отговор може бъде намерен само със съвместни усилия", предупреди Меркел и каза, че международната общност трябва да се ръководи в действията си от Парижкото споразумение за климата.

Същевременно германското министерство на развитието днес обеща 200 милиона евро за програмата за защита на горите по света, предаде ДПА. Програмата бе създадена от германския министър на развитието Герд Мюлер и от президента на световната банка Дейвид Малпас с цел защита на горите. Създателите й се надяват да получат 1 милиард долара финансиране за нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама