Без напредък по Brexit след срещата между Борис Джонсън и Доналд Туск

09:16, 24 сеп 19 / Свят 25 1721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск гледа към Ню Йорк от стаята, в която проведе среща за Brexit с британския премиер Борис Джонсън. Двамата са в Ню Йорк за среща на Общото събрание на ООН.

Няма напредък по Brexit след срещата между британския премиер Борис Джонсън и президента на Европейския съвет Доналд Туск. Двамата лидери се срещнаха в Ню Йорк в кулоарите на Общото събрание на ООН.

В Тwitter Туск написа: „Няма пробив. Няма отстъпки. Няма време за губене“.

Борис Джонсън повторно призова за "гъвкавост" ЕС. Той е подчертал пред Туск, че неговото предпочитание е за споразумение за излизането, заяви говорител на "Даунинг стрийт" и добави, че двойката е обсъждала намирането на алтернатива на т.нар. "ирландски бекстоп".

Върховният съд на Великобритания решава дали разпускането на парламента е законно

Те също така са обсъдили три документа, изпратени наскоро от Лондон, с идеи за замяна на разпоредбите за бекстопа в сделката за Brexit, постигната миналата година, но отхвърлена от британските законодатели.

"Премиерът подчерта, че за да постигнем сделка, ще трябва да видим движение и гъвкавост от ЕС", каза говорителят. "Лидерите се съгласиха да поддържат връзка през следващите седмици", добави той.

Мишел Барние определи като "неприемливи" последните британски Брекзит предложения

Още преди да замине за Ню Йорк, Борис Джонсън обяви, че в Ню Йорк не очаква пробив по отношение на Brexit. Британското правителство призна, че излизането без споразумение може да доведе до недостиг на храна и да предизвика граждански вълнения.

Джонсън е провел също 30-минутна среща с белгийския премиер Шарл Мишел, на която е бил обсъден Brexit, заяви говорителят на британския премиер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама