Желяз Андреев: Управляващите положиха доста усилия, за да бъде свален червеният бюлетин

08:16, 25 сеп 19 25 2050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С благодарности към премиера Бойко Борисов и управляващите се обърна Желяз Андреев, след като стана ясно, че червената бюлетина за него вече е свалена. Той и още четирима българи бяха заплашени от екстрадиция миналата година заради това, че са работили във фирма, нарушаваща ембаргото за търговия със Сирия.

Интерпол вече не издирва Желяз Андреев

„Обадиха ми се отново от екипа на г-н Борисов, съобщиха ми, че бюлетинът е свален и ме посъветваха да подам молба до главния прокурор, с която да поискам обратна връзка за статуса на този червен бюлетин, като миналата седмица получих и официалния документ. (…) Определено се чувствам облекчен. Нещата са доста по-спокойни. Всъщност те станаха доста по-спокойни от началото на ноември месец миналата година, когато официално разбрахме, че Щатите са оттеглили своето искане за екстрадиция. Така че това, което се случва последните две седмици, беше по-скоро очакваната развръзка”, разказа Андреев в „Тази сутрин” по bTV.

САЩ оттеглиха обвинението срещу Желяз Андреев

Преди дни Андреев се е срещнал с премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в Министерския съвет: „Те ми обясниха, че са били доста трудни преговори, че са положени доста усилия, но важното е крайната положителна развръзка”.

Желяз сподели, че засега няма планове да заминава за Америка. Разказа също така, че в момента работи в IT сферата и се занимава с техническа поддръжка. Не смята, че неприятностите миналата година са били по негова вина.

Борисов и Цацаров: Българите, за които се иска екстрадиция, ще бъдат защитени

„Не е било моя работа да проверя фирмата. Да, мога да кажа, че определено мога да бъда по-внимателен, но казвайки това, не казвам по никакъв начин, че е моя грешката, довела до цялата тази ситуация”, коментира Андреев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама