"Пътна полиция" с мащабна операция за Европейския ден без загинали на пътя

06:30, 26 сеп 19 25 2191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За четвърта поредна година на територията на цяла Европа ще се проведе мащабната операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти.

Мотото, избрано от организаторите тази година, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението, и не на последно място – как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

На сайта на "Пътна полиция" е активна и специална секция, посветена на EDWARD. Предвидена е възможност и всеки може да се включи в проекта със своя инициатива и обещание.

През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. загина само един човек, а през 2016 и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама