Полицията в Атина разби престъпна мрежа за търговия с жени

14:55, 25 сеп 19 / Свят 25 1128 Topnovini
1

В организирана полицейска операция службите на реда в Атина са разбили международна престъпна мрежа за търговия с жени. 

По време на операцията са били арестувани 15 човека, конфискувани са повече от 72 хиляди евро, четири автомобила, два мотора и малко количество кокаин. Освободени са шест жени, сред които е имало и малолетни жертви на престъпната организация, съобщава МИА.

Предполага се, че мрежата за трафик на жени е действала от 2015 г. в 10 публични домове в Атина. 

Разбиха престъпна група за нелегални осиновявания от България

По време на акцията са претърсени осем от тях и са арестувани осем жени, които са работели там. Задържани са други 10 жени с чуждо гражданство, като срещу три от тях е започнала процедура за екстрадицията им. Шест от чужденките са освободени и гръцката полиция им е осигурила помощ и защита. Според полицейските източници, жертвите били от Молдова.

Схемата е включвала зарибяването на жени в тежко финансово положение, на които им е обещавана легална работа в Гърция с високи заплати. След пристигането им в страната, ставало ясно, че ще работят в публични домове. Много често трафикантите прибирали документите за самоличност и телефоните на жертвите.

Жертвите са поставяни и във финансова зависимост, под предлог, че за транспортирането им до Гърция са направени много разходи, поради което заплащането им е било мизерно.

Разкриха схема за трудова експлоатация на българи във Франция

Много често жените са били принудени да проституират в продължение на почти 14 часа и да обслужват десетки клиенти, в резултат на което са със сериозни здравословни проблеми.

За периода 7-20 септември само от дейността на публичните домове престъпната група е спечелила 38 400 евро. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани