Волен Сидеров: Съдиите не са недосегаеми

08:41, 26 сеп 19 / Политика 25 1826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Известни сме като партия, която участва в митинги. Изразихме възмущението си срещу съдия Калпакчиев. Той е освободил един убиец с неплатено обезщетение от 400 000 лева. Очевидно има нарушение. Калпакчиев трябва да бъде санкциониран. Съдиите не са недосегаеми, както и прокурорите”, заяви в  ефира на Нова телевизия лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той коментира и съкратено съдебното производство, което беше гласувано в сряда на първо четене. „По-добрият вариант е съкратеното съдебно следствие да отпадне при тежки престъпления. При втория предложен вариант, в който съдията трябва да прецени дали да даде максимална присъда или да я съкрати,опираме до неговото субективно мнение. Юридическото лице може да се подаде на внушение, на корупция. Няма данни, които да показват, че Полфрийман се е поправил. Напротив, от затворническата управа казват, че неговото поведение не е било подходящо за предсрочно освобождаване. Въпреки това съдия Калпакчиев взима такова решение. Имаме институционално разминаване”, смята Сидеров.

Лидерът на "Атака" изказа мнение и по въпроса с шпионския скандал. „Трябва ясно да се дифинира какво означава шпионаж и какво услуга на друга държава трябва да бъдат преразгледани. България си е сменяла геополитическото влияние доста пъти. Бяхме съюзници на хитлеристка Германия, а след това на съветска Русия. Сега сме на САЩ”, коментира Сидеров.

Сидеров обяви официално, че влиза в битката за кмет на София. Това стана по време на протеста пред Съдебната палата, организиран от партията срещу освобождаването на австралиеца Джок Полфрийман от съдия Калин Калпакчиев. 

„Не съм съгласен с някои предложения на Фандъкова. Ако стана кмет на София, ще спра гей парадите. Тя ги толерираше, даже позволи това шествие да мине през  центъра на София. Ще премахна и „тормоза с паяка”. Синята е зелената зона ще бъдат преразгледани. Транспортът ще бъде безплатен за пенсионери, инвалиди и ученици. Сметките за парно на пенсионери и многодетни семейства също ще бъдат намалени”, категоричен бе Волен Сидеров.

Той заяви, че ако застане на кметския пост, ще направи ревизия на софийския бюджет и ще постави на първо място крайните квартали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама