Петима получиха обвинения за трафик на мигранти

12:05, 26 сеп 19 / Крими 25 992 Topnovini
1

Районна прокуратура-Ивайловград привлече като обвиняеми пет лица за незаконно подпомагане на 16 граждани на Афганистан да преминат през страната. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Мигрантите били превозвани с три леки автомобила. Полицията е открила общо 16 афганистански граждани, като 8 от тях са момчета на възраст между 13 г. и 18 г.     

Задават се новите квоти за мигранти

Те са влезли в страната през границата с Гърция на 14 септември, като са се придвижвали през гористи местности. На 17 септември стигнали до разклона за село Покрован, община Ивайловград. Там били качени на трите автомобила, в които били петимата обвиняеми. Целта на чуждите граждани е била да стигнат до Франция. Петимата обвиняеми са задържани от служители на „Гранична полиция“ в района на град Ивайловград.  Афганистанските граждани са обяснили, че платили на каналджии в Истанбул, средно по 3 000 евро, за да стигнат до Сърбия, а след това трябвало да дадат още по толкова, за да отидат до Франция.

Расте броят на бежанците и мигрантите в Гърция

Те са били без документи за самоличност. Настанени са в Миграционен център у нас. Спрямо пълнолетните чужденци са образувани бързи производства за преминаване през границата на страната без разрешение на надлежните органи.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани