Петима получиха обвинения за трафик на мигранти

12:05, 26 сеп 19 25 1796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура-Ивайловград привлече като обвиняеми пет лица за незаконно подпомагане на 16 граждани на Афганистан да преминат през страната. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Мигрантите били превозвани с три леки автомобила. Полицията е открила общо 16 афганистански граждани, като 8 от тях са момчета на възраст между 13 г. и 18 г.     

Задават се новите квоти за мигранти

Те са влезли в страната през границата с Гърция на 14 септември, като са се придвижвали през гористи местности. На 17 септември стигнали до разклона за село Покрован, община Ивайловград. Там били качени на трите автомобила, в които били петимата обвиняеми. Целта на чуждите граждани е била да стигнат до Франция. Петимата обвиняеми са задържани от служители на „Гранична полиция“ в района на град Ивайловград.  Афганистанските граждани са обяснили, че платили на каналджии в Истанбул, средно по 3 000 евро, за да стигнат до Сърбия, а след това трябвало да дадат още по толкова, за да отидат до Франция.

Расте броят на бежанците и мигрантите в Гърция

Те са били без документи за самоличност. Настанени са в Миграционен център у нас. Спрямо пълнолетните чужденци са образувани бързи производства за преминаване през границата на страната без разрешение на надлежните органи.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама