Сметната палата влиза на проверка в БНР

15:52, 26 сеп 19 25 3084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сметната палата влиза на проверка в БНР. Това решиха депутатите от две комисии в парламента - бюджетната и тази за медиите, предаде Нова телевизия.

Финансовият одит ще е за периода януари 2017 до септември 2019 г. Решението идва, след като лично премиерът Бойко Борисов поиска одита.

А днес пред националната медия имаше протест. Участниците изразиха мнение, че е нарушена свободата на словото.

Журналисти застанаха в жива верига пред БНР

„При този одит ще проверим законосъобразността на управленските решения на двамата генерални директори, тъй като проверката включва периода на двама генерални директори, така също и на управителния съвет, разходите за възнаграждения по трудови и извънтрудови правоотношения, разходите за издръжка и капиталовите разходи за придобиване на различни активи. Ще проверим дали се спазват и изискванията на Закона за обществените поръчки”, заяви Цветан Цветков, председател на Сметната палата. 

„На първо място искаме да призовем институциите да си свършат работата и да не затварят казуса БНР”, заяви Иван Радев, Асоциация на европейските журналисти.  

Извършването на одита трябва да започне от 1 октомври тази година и срокът за внасяне в НС на окончателния доклад е 31.01.2020 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама