За какво трябва да внимаваме при шум в ушите

20:00, 27 сеп 19 25 4396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянният шум в ушите не може да бъде пренебрегнат, това може да е признак на няколко заболявания. Лекарите казват, че засиленият симптом може да показва опасност за здравето, предава БГНЕС.

Шумът в ушите може да е признак на възпалителен процес в организма. Най-често появата на симптомът е свързана с навлизането на вода или чужди предмети в органите на слуха.

Също така, появата на шум в ушите може да е признак на аденоиди. Когато се появи такъв симптом, най-добре е да се консултирате с УНГ специалист. Лекарят ще постави диагноза и ще подбере подходящото лечение.

В допълнение съдовите заболявания могат да бъдат придружени от шум в ушите. Най-често този симптом се появява при хора, предразположени към атеросклероза и хипертония. Появата на този симптом е причина да се подозира високо кръвно налягане.

Друга причина за шум в ушите е остеохондрозата на шийния отдел на гръбначния стълб. Ако болестта не бъде открита навреме, това може да доведе до сериозни последици: да засегне работата на нервните окончания и кръвообращението и дори да навреди на мозъка. Сесиите терапевтичен масаж и намаляване на стреса ще помогнат да се отървете от остеохондрозата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама