Турция: Не се тревожим за това как ще запълним вакуума от фалита на „Томас Кук“

18:25, 27 сеп 19 / Свят 25 2634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция няма безпокойства за това как да бъде запълнен вакуумът от фалита на британския туроператор "Томас Кук", това заяви турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой.

"Откровено казано, ние като министерство не изпитваме тревога. Нито светът е старият свят, нито Турция е старата Турция", заяви министърът.

Проф. Димитър Иванов: Няма директна връзка между фалита на "Томас Кук" и Brexit

По думите му страната е подготвена за подобни развития. "Нека всички бъдат спокойни. Знаем какво трябва да бъде направено. Стъпка по стъпка правим нужните ходове", увери той.

Ерсой изрази очакване, че през 2020 г. Турция не само няма да позволи пазарите, обслужвани от "Томас Кук", да бъдат загубени, но и ще реализира по-голям растеж от предвидения.

Около пет хиляди британци са напуснали Турция след обявения фалит на "Томас Кук" по-рано тази седмица, съобщи днес валийството на окръг Анталия, предаде Анадолската агенция. Продължават усилията за безпроблемното връщане на британски туристи, пристигнали в Анталия с резервации на "Томас Кук".

Мобилна група на Министерството на туризма оказва съдействие на туристите на фалиралата „Томас Кук“

Междувременно 440 британски туристи на туроператора „Томас Кук“ заминаха днес от Бургас с два полета за Манчестър и Бирмингам.

Близо 4 000 са британските туристи на „Томас Кук“, които трябва да отпътуват за страната си до 1-и октомври, когато приключва чартърната програма на фалиралия туроператор.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама