Десислава Танева: Предстоят още структурни промени в БАБХ

18:45, 27 сеп 19 / Политика 25 3645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смяната на ръководството на Българската агенция за безопасност на храните от тази седмица е началото на структурни промени в агенцията, това заяви на среща със земеделски производители и животновъди в Лясковец министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

''Предстоят законодателни промени тази есен за преструктуриране на Агенцията по храните и смяната на д-р Дамян Илиев с проф. Паскал Желязков е част от това и не е в резултат на протестите около чумата по свинете'', коментира Танева.

„Ние ще предложим едно значително административно укрепване на БАБХ в частта здравеопазване на животните, в частта достатъчен капацитет откъм ветеринарни специалисти с оглед недопускане на пропуски, каквито стана ясно, че има. Категорично не предстои разформироване на Агенцията по храните“, каза още тя. 

Танева: Има опити африканската чума да се използва предизборно

По отношение на къщите за гости стана ясно, че 17 собственици са предадени на прокуратурата, като предстои нарушителите да възстановят цялата сума, която са получили от Програмата за развитие на селските райони.

За следващия програмен период тази програма ще е с 15 % по-нисък бюджет, въпреки че ще се увеличи борят на общините, които ще могат да кандидатстват с проекти за финансиране от нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама