Калоян Паргов: Имаме решение за проблемите на София

21:18, 27 сеп 19 25 2554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Ние, от БСП, имаме решение на проблемите на града – на центъра, на комплексите и крайните квартали, на селата. Да покажем, че София може да бъде свободна - от зависимости, от корупция, от некомпетентност''.

Това призова лидерът на БСП – София Калоян Паргов пред стотиците граждани, симпатизанти и членове на партията, които присъстваха на откриването на кампанията за местните избори в столицата. В събитието взе участие и председателят на НС на БСП Корнелия Нинова. 

„Мая Манолова може да привлече тази обществена енергия, която ще донесе победата!“, категоричен беше лидерът на столичните социалисти.

БСП откри предизборната си кампания в София

Според него БСП заложи на кандидат за кмет на София, който е доказал, че може да работи за доброто на хората. Човек, който не се страхува да влиза в битки, когато е убеден в каузата, която защитава и да ги печели. Личност, която показа, че може да обедини около себе си граждани с различни политически убеждения, но които милеят за София и искат промяната да започне още тази есен. Убедени, че моделът на управление на ГЕРБ трябва да бъде сменен.

„Успехът в кметската надпревара, обаче, няма да бъде достатъчен. Кмет без мнозинство в общинския съвет ще е с вързани ръце – това е азбучна истина. Ето защо е важно да работим така, че нашите представители в общинския съвет да бъдат в основата на новото мнозинство, около новия кмет“, посочи председателят на БСП – София и призова софиянци да гласуват за тях с номер 56 в бюлетината за общински съветници.

„Поставяме началото не на поредната предизборна кампания, а началото на смяната на статуквото. Тръгваме на поход за по-добър живот в София!“, заяви Калоян Паргов.

Калоян Паргов: Надпартиен кандидат за кмет на София е успешната формула

„Тази есен имаме шанс да разбием клишето, че БСП няма място в управлението на София. Дори през 2003 г., когато бяхме първа политическа сила в Столичния общински съвет, останахме в опозиция. Днес ситуацията е коренно различна – през последния мандат показахме, че можем да бъдем обединителен център за опозицията в градския парламент. Да привличаме подкрепа за добрите решения, които предлагаме и да оказваме отпор на лошите предложения, които правеха кмета и мнозинството“, допълни той. 

„Част от нашата работа е да убедим софиянци, че е важно да участват в изборите и да дадат своя вот. Да ги убедим, че от тяхната активност зависи бъдещето на София. Не може да имаш претенции към управлението на града, ако не си взел участие в избора му. Нужно е да убедим гражданите, че от тях зависи утрешния ден на столицата“, посочи Паргов.

„Нашите районни кметове и кметове на кметства ще следят пулса на обществените настроения и очаквания, за да могат бързо и адекватно да реагират и да предлагат решения на проблемите. Само така можем да променим из основи модела и стила на управление на столицата“, убеден е той.

''Този успех няма да има само градско значение, той ще има национално измерение. Защото всяка голяма промяна в България, започва от София'', изтъкна Калоян Паргов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама