Facebook и WhatsApp ще предават криптирани съобщения на полицията във Великобритания

22:37, 28 сеп 19 / Свят 25 2366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко американски социални мрежи, включително "Фейсбук" и "Уатсап", ще бъдат длъжни да предават криптирани от потребителите съобщения на британската полиция в съответствие с ново споразумение между Лондон и Вашингтон, съобщава „Блумбърг“, позовавайки се на информиран източник.

Според агенцията споразумението, което ще бъде подписано следващия месец, ще задължи социалните мрежи да предават информация, за да подпомогнат разследването на особено тежки криминални престъпления, включително тероризъм и педофилия.

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател заяви по-рано, че за престъпниците е добре дошло намерението на Facebook да разреши на потребителите да изпращат криптирани по такъв начин съобщения, че само подателят и получателят да имат достъп до тях. Тя призова социалните мрежи да предоставят на разузнавателните служби достъп до съобщенията.

Според агенцията, в съответствие с новото споразумение, САЩ, за разлика от Обединеното кралство, ще могат да използват информацията, получена от британските компании, само при дела с произнесена присъда за смъртно наказание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама