Пожари и безредици в мигрантския лагер на остров Лесбос

21:40, 29 сеп 19 / Свят 25 3103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожар и безредици са възникнали в приемния и идентификационен център за мигранти и бежанци в Мория на остров Лесбос, полицията се опитва да възстанови реда, съобщи гръцкото министерство на защита на гражданите, която служба е на подчинение на гръцката полиция.

"Полицейските сили в момента действат в центъра на Мория на Лесбос поради инциденти, които са се случили", заявиха властите, предаде БГНЕС.

Безредиците бяха предшествани от два пожара. Първият е избухнал днес след обяд на около 400 метра от центъра и е бил потушен от пожарникари. Вторият е започнал след около 20 минути вътре в центъра - пожарникарите се опитват да го изгасят.

„Има информация за жертви, но в момента тя не е потвърдена“, се казва в официално съобщение.

В Митилини (административния център на Лесбос) вече са разположени допълнителни полицейски сили. Шефът на гръцката полиция и генералният секретар за миграционната политика летят за там.

Newsit.gr съобщи, позовавайки се на кмета на Митилини, че има информация за двама загинали, вероятно жена и дете, починали от задушаване.

Съобщава се, че мигранти и бежанци се обръщат към пункта „Лекари без граници“ с проблеми с дишането.

Според Атинската информационна агенция AMNA в лагера има силно напрежение и жителите на лагера са нападнали пожарникари. Все още не е установено какво точно се е случило.

По официални данни на 27 септември в лагера са намирали около 12,5 хиляди души, въпреки факта, че той е проектиран да побере 3 000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама