Каракачанов представя новата си книга, посветена на Тодор Александров

09:00, 01 окт 19 / Култура и наука 25 1295 Topnovini
1

Красимир Каракачанов представя официално новата си книга, посветена на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров. Представянето ще бъде от 18.00 ч. в Централния военен клуб в столицата.

Изданието основно засяга периода след Балканските войни, възстановяването на ВМРО от младия Тодор Александров и хвърля различен поглед над вътрешнополитическия живот в България през призмата на борбата за Македония. Разкрива повече за влиянието на освободително движение на македонските българи върху европейската дипломация.

Издаването на книга сега дава възможност на тези, които се интересуват на отношенията между България и Македония, да получат още един поглед и да изградят мнение и въз основа историческите събития от преди време.

Красимир Каракачанов е вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО - Българско национално движение. Доктор по международно право и международни отношения, историк.Автор е на статии в исторически издания и множество публикации в българския периодичен печат, свързани с националноосвободителните борби на българите в Македония и съвременните взаимоотношения между Р България и Р Македония.

Специализира Нова българска история, Политическа история на балканските държави, Национално освободителното движение в Македония и Тракия, Политически движения в България. Негова е книгата „ВМРО: история на една борба” - за националноосвободителните борби на българите в Македония, която излиза през 1994 г. и до сега е претърпяла три издания.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 84 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.