Каракачанов представя новата си книга, посветена на Тодор Александров

09:00, 01 окт 19 / Култура 25 2301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Красимир Каракачанов представя официално новата си книга, посветена на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров. Представянето ще бъде от 18.00 ч. в Централния военен клуб в столицата.

Изданието основно засяга периода след Балканските войни, възстановяването на ВМРО от младия Тодор Александров и хвърля различен поглед над вътрешнополитическия живот в България през призмата на борбата за Македония. Разкрива повече за влиянието на освободително движение на македонските българи върху европейската дипломация.

Издаването на книга сега дава възможност на тези, които се интересуват на отношенията между България и Македония, да получат още един поглед и да изградят мнение и въз основа историческите събития от преди време.

Красимир Каракачанов е вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО - Българско национално движение. Доктор по международно право и международни отношения, историк.Автор е на статии в исторически издания и множество публикации в българския периодичен печат, свързани с националноосвободителните борби на българите в Македония и съвременните взаимоотношения между Р България и Р Македония.

Специализира Нова българска история, Политическа история на балканските държави, Национално освободителното движение в Македония и Тракия, Политически движения в България. Негова е книгата „ВМРО: история на една борба” - за националноосвободителните борби на българите в Македония, която излиза през 1994 г. и до сега е претърпяла три издания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама