Силни бури спряха влакове в Германия и оставиха хиляди без ток в Чехия

11:33, 30 сеп 19 / Свят 25 2178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Железопътният трафик в части от Северна Германия беше прекъснат заради буря, придружена със силни ветрове.

Железопътният оператор "Дойче бан" съобщи тази сутрин, че дългите железопътни линии от Хамбург за Берлин, Хановер и Бремен са затворени, както и линии, свързващи Хановер с Берлин, Бремен и Гьотинген, предава БТА. Не се уточнява колко ще продължи спирането на железопътните превози.

Дърво падна върху кабели на далекопровод край Нинбург, между Хановер и Бремен. Силни ветрове се очакват днес следобед в Северна и Източна Германия.

Бурни ветрове оставиха без електричество около 22 000 домакинства в Чехия, съобщи говорителка на "Чешки енергийни предприятия". "Над 20 000 домакинства са без електричество заради нарушения в електроподаването, причинени от бурен вятър", съобщи говорителката. "Извънредната ситуация обхваща централните райони около столицата Прага.

В Централна Чехия без ток останаха 15 000 домакинства, а в Западна Чехия - около осем хиляди. Издадено е предупреждение за опасност от буря. То може да бъде отменено не по-рано от 20 ч. тази вечер.

Поривите на вятъра в планинските райони на Чехия достигат силата на ураган. В Прага и околните райони вятърът достига скорост от 68 до 81 километра в час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама