Борис Джонсън отрича да е опипвал жени на парти преди 20 г.

12:04, 30 сеп 19 / Свят 25 1880 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От кабинета на британския премиер Борис Джонсън отрекоха твърденията, че от негова страна е имало сексуални посегателства към две жени преди 20 години.

Обвиниха Борис Джонсън в ново сексуално посегателство

Журналистката Шарлът Едуърдс написа във вестник „Сънди Таймс“, че Джонсън ѝ пуснал ръка по бедрото й на вечеря, организирана от списанието, което той редактира по това време. "Под масата усетих ръката на Джонсън на бедрото си. Той го стисна. Ръката му беше високо нагоре по крака ми и под пръстите му имаше достатъчно плът, за да ме накара да изпъна гърба си", пише Едуърдс.

Тя каза, че жена, с която е разговаряла след вечерята и която е седяла от другата страна на Джонсън, й споделила, че същото се е случило и с нея.

Кабинетът на Джонсън излезе с кратко изявление, в което заяви: "Твърдението е невярно".

Едуърдс настоява на своето. "Ако премиерът не си спомня инцидента, тогава очевидно имам по-добра памет от него", каза тя.

Твърдението се появи на фона на провеждащата се годишна конференция на консервативната партия на Джонсън, фокусирана върху планираното напускане на Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври.

Новината превзе първите страници на няколко ежедневници и предизвика разговори на партийната среща, която Джонсън се надяваше да използва за хотягане на редиците преди очакваните предсрочни избори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама