ДБГ писа на Фандъкова Лош 1 за преписване

16:34, 30 сеп 19 25 2809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Листата за общински съветници на Движение България на гражданите, ЗНС, НДСВ и Път на младите постави оценка  „лош 1“ за преписване на кандидат-кметът на София Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова: Започва състезанието за София

„Заложените точки в уж новата ѝ платформа всъщност са копирани от други кандидати. Очевидно г-жа Фандъкова е харесала речта на опонента си Мая Манолова, която на 23 септември обяви програмата си за изграждане на модерни паркинги в София и конкретните места за 5 буферни паркинга до спирките на метрото. Завършването на строящия се от ГЕРБ вече 14 години Околовръстен път и започване на вътрешен градски ринг също присъстваха в основните приоритети на Манолова. В изказването си вчера настоящият кмет от ГЕРБ преповтори тези мерки като ключови, което не беше новост в тази кампания", се посочва в декларацията на ДБГ.

Мая Манолова представи програмата си за управление на София

Те посочват, че в рамките на три мандата Фандъкова не е направила крачка към въвеждането на електронна община, но това не ѝ попречи да го включи в програмата си, след като се е видяло одобрението на гражданите към сходните предложения на Манолова.

"За толкова години кметът беше далеч от хората, но сега обещава приемни. Не се намери решение за проблема на жителите на Горубляне, които до преди месец не бяха получили и 1 лв. обезщетение за земите си, но предизборно и това се обещава от ГЕРБ", отбелязват още от ДБГ. Те откриват и много прилики с по-рано публикуваните програми в частта с развитието на кварталите, ремонта на тротоарите в София, мерките за по-чист въздух и по-строгия контрол за спазването на правилата в София.

Десните, подкрепящи Манолова, регистрираха обща листа

Според тях независимо от записаните мерки в програмата на Фандъкова, нищо във феодалния модел на управление на Столична община няма да се промени, както не се е променило през последните 14 години. Те смятат, че за да има истинско демократично управление в името на хората, трябват искрени действия за промяна, както в Столичния общински съвет, така и по отношение на кметското място с кандидатурата на Мая Манолова.

Заложените като „нови“ приоритети в програмата на Фандъкова са все неща, които един кмет за 10 години би трябвало отдавна да е свършил. И извеждането им като приоритети означава, че тя признава, че не е успяла за 10 години да се справи със задължителните неща, които трябва да има всяка столица.

Още колко години трябва да чакаме ГЕРБ, за да имаме нормална столица, питат от листата на ДБГ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама