Нинова към възрастните хора: Знаем, че днес живеете трудно - имате нашата подкрепа

13:02, 01 окт 19 / Политика 25 1902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави възрастните хора по повод Международния им ден.

„Скъпи наши майки и бащи, баби и дядовци, честит празник на възрастните хора! Вие ни отгледахте и възпитахте и сме ви признателни за това. Знаем, че днес живеете трудно - с ниските пенсии и високи сметки, с ниските доходи и скъпи лекарства. Имате нашето разбиране и подкрепа.” Това заявява председателят на БСП Корнелия Нинова във видеообръщение.

Тя припомня, че от БСП два пъти са внасяли в парламента предложение за приемане на Закон за възрастнихе хора, но управляващите са го отхвърлили и двата пъти. Нинова е категорична, че от левицата ще бъдат упорити и ще настояват за него докрай, тъй като по думите й той гарантира достоен социален живот на възрастните хора.

Президентът към възрастните хора: Дължим ви спокойни старини, в които няма място за страхове

„Последователни сме и в желанието си да се преизчислят всички пенсии – многократно сме го предлагали и все се отхвърля. И сега, през октомври, когато се гледа Бюджет 2020, отново ще го направим. Това е най-малкото, което ви дължим за вашия живот, за градежа на България, за възпитанието на младото поколение”, продължава Нинова. „Желая ви да бъдете здрави, силни, да не губите кураж. Честит празник!”, завършва Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама