И кореспондентите на БНР искат оставката на Костов

14:30, 01 окт 19 25 3094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В писмо до СЕМ кореспондентите на БНР обявиха, че категорично застават зад искането за оставката на генералния директор на БНР Светослав Костов и на УС на радиото.

Акцент на деня: Оставка… СЕМ иска, на Костов не му стиска

Като причина за това те посочват безпрецедентното спиране на радиосигнала и опитите за отстраняването от ефира на журналиста Силвия Великова. „В момента обстановката в радиото е нездравословна и оставането на Светослав Костов на този пост ще ескалира допълнително напрежение“, посочват кореспондентите.

Директорът на БНР Светослав Костов: Не мисля, че има напрежение в радиото

Те изразяват възмущението си от опитите разговорът за безпрецедентното спиране на ефира да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР.

Няма да си позволим да показваме фишовете за заплатите си, тъй като това би принизило дискусията до ниво, каквото се опитват да наложат неизвестни за нас колеги. Темата в този казус е спирането на ефира и опитите за натиск върху свободното изразяване на журналистическо мнение“, категорични са кореспондентите.

СЕМ: Директорът на БНР трябва да носи отговорност и неведнъж беше призован да я поеме

В писмото те пишат още, че стоят зад искането за оставка още от първия ден след скандалното спиране на сигнала. „Това не е емоционално решение, а светкавична реакция, която, въпреки стотиците километри помежду ни, беше представена на колегите ни в София без нито един глас "въздържал се" или "против"“, изтъкват те.

Писмото е подписано от кореспондентите: Благоевград - Кети Тренчева, Бургас - Даниела Костадинова, Варна - Даниела Стойнова, Велико Търново - Здравка Маслянкова, Враца - Ива Антонова, Габрово - Велина Махлебашиева, Добрич - Мая Щърбанова, Кюстендил - Кирил Фалин, Ловеч - Пламен Христов, Пазарджик - Невена Петрова, Плевен - Латинка Светозарова, Пловдив - Кремена Данева, Русе - Ася Пенчева, Сливен - Стоян Радев, Търговище - Евтим Петков, Хасково - Дора Атанасова и Ямбол - Даниела Костова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама