Освободиха Ценко Чоков срещу 200 хил. лв. парична гаранция

19:53, 01 окт 19 25 3356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ценко Чоков е освободен срещу 200 хил. лв. парична гаранция, съобщават от Апелативния специализиран наказателен съд, цитирани от „24 часа“.

Досега Чоков беше под домашен арест. Осъден е на първа инстанция на 4 г. и половина за отвличане, палеж и побой. Делото срещу него и групата му е на втора инстанция.

Дългогодишният кмет на село Галиче беше отстранен от поста с решение на съда. Сега обаче той е кандидат за кмет на община Бяла Слатина, а за Галиче ще се бори съпругата му Цветелина Нелова.

Ценко Чоков се кандидатира за кмет на Бяла Слатина

С мярката “парична гаранция” Чоков ще може лично да агитира избирателите в Бяла Слатина и околните села, защото няма да е длъжен да стои затворен вкъщи. На второ място в листата на инициативния комитет, който го издига, е сегашният зам.-кмет на Бяла Слатина Бариним Бочев. На трето е Касъм Касъмов, който е общински съветник и един от подсъдимите по делото с Ценко Чоков. На първа инстанция Касъмов беше оправдан. Той и Бочев са членове на ДПС. С мандата на тази партия Чоков беше кмет на Галиче в последния си мандат преди да го арестуват.

Чоков лежа в ареста почти 2 г., после го пуснаха под домашен арест заради много заболявания, но го хванаха да пирува в ресторант и отново го върнаха в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама