Жълт код за силен вятър в четвъртък

06:30, 03 окт 19 25 1766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък синоптиците предупреждават за силен вятър. Обявен е жълт код в шест области на страната. В сила е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.

Преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места в равнините - с ниска облачност. Около обяд от запад облачността ще започне бързо да се увеличава и вплътнява и до вечерта на места, главно в Западна България, ще превали дъжд.

Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, на места в Източна България - до 32 градуса. През нощта срещу петък с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт в западната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Температурите бързо ще се понижават.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд, на места, с ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 25-29 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, и до края на деня на места в масивите от Западна България ще превали дъжд. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

През нощта срещу петък с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт валежите ще се активизират, на места ще са интензивни, ще има и гръмотевични бури, а с рязкото понижение на температурите дъждът над 2000 метра ще премине в сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама