Шефовете на БНР и БНТ да обяснят защо искат по-високи бюджети за догодина

13:01, 02 окт 19 25 1947 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

СЕМ настоя генералните директори на БНР и БНТ Светослав Костов и Емил Кошлуков да дадат повече информация за бюджетите на двете обществени медии за догодина, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Генералните директори да заповядат да съгласуват с нас бюджетите. Ако е удобно да ги обяснят, защото не на нашия главен финансист ще задаваме въпросите по бюджетите на БНР и БНТ“, заяви Бетина Жотева.

Емил Кошлуков: За да не се оплакват политиците, че сме зависими, трябва да сме сигурни в парите си

Медийният регулатор ще изпрати писма до обществените медии за повече информация и ще покани генералните директори, преди да изготви официалното си становище.

За 2020 г. БНР иска допълнително от държавата 13,3 млн. лева. 3,4 млн. лева ще бъде дефицитът в бюджета на националното радио за следващата година. Прогнозира се същият дефицит и за 2021 и 2022 г. От СЕМ изтъкнаха, че липсва задълбочен и подробен анализ за подготовката, създаването и разпространяването на програмите на радиото.

Прогнозният дефицит на националната телевизия е 30 млн. лева. От БНТ не били спазили изискванията на финансовото министерство при изготвянето на бюджета. От медийния регулатор отчетоха, че и националната телевизия не им предоставя анализ на приходната част и разходите за персонала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама