ГЕРБ: Влизаме в кампанията с най-големия и най-подготвен отбор – няма магьосници, чародеи, фокусници

13:40, 02 окт 19 25 1954 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За нас това са местни избори, а не национална политическа интрига. Интересуваме се от проблемите, целите, възможностите и предизвикателствата на хората в българските градове и общини. Не се опитваме да променим или изменим националната политическа конюнктура – да правим революция или контрареволюция, да монтираме или демонтираме някакви модели. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Интересува ни максимално добър екип от кметове и общински съветници да заемат местата си след месец. Второ, на тези избори се явяваме с ясна политическа физиономия – ясно е кои са нашите кандидати, ясно е какви са техните цели и послания, ясно към коя политическа сила имат принадлежност и към кого носят отговорност, освен отговорността към гражданите, коментира той.

Дончев отбеляза, че ГЕРБ има намерение да води позитивна кампания. Не очаквайте да използваме като изборна технология плюенето и обругаването. Това е технология на слабите, отбеляза той.

Влизаме с най-големия и най-подготвен отбор – при нас няма магьосници, чародеи, фокусници – всяко нещо, което се поема като ангажимент е предварително бюджетирано и ясно как да се случи, коментира Дончев и посочи, че кампанията на ГЕРБ ще бъде скромна - в рамката на субсидията.

Той обърна внимание, че предстоящият мандат на общините няма как да е същия като предишните, защото има нови предизвикателства и реалности. „Ние няма да си сменяме физиономията. Ще продължим с това, с което сме известни и заради което сме получавали до момента. Всичко това като постижения обаче трябва да бъде обогатено и надградено“.

По думите му ГЕРБ влиза със заявка за дясно прагматично управление като основна цел е ускоряването на възможностите за нови инвестиции, отваряне на нови индустриални зони, инвестиции в иновационна инфраструктура и справяне с демографската криза.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова отбеляза, че местната власт е най-близо до хората и затова партията иска да затвърди своето присъствие в почти всички 265 общини.

„Към тези избори подходихме изключително отговорно -  с номинации от местните структури, с допитвания до гражданите във всяко населено място, за да можем да отговорим максимално на техните очаквания какъв трябва да бъде обликът на кмета или общинските съветници, които ще решават проблемите“, отбеляза тя.

Тя отбеляза, че ГЕРБ са издигнали кандидати за кметове в почит всички общини, като в 11 случая кметовете са издигнати от Инициативни комитети,  а 23 кмета и листи за общински съветници са издигнати в коалиция.

„Нашата цел беше да привлечем широко гражданско присъствие и прави впечатление 30 процентното обновление на листите за общински съветници, почти навсякъде, където участваме в тези избори“,  отбеляза Дариткова.

ГЕРБ вече има и спечелени общиниСимитли, където има само един кандидат за кмет, който е подкрепен от ИК, в който участва и ГЕРБ; и община Бойница във Видинска област, където кандидатът за кмет също е един. „Надявам се хората да участват активно и да подкрепят тези кандидати, които предварително са заслужили доверието“, посочи тя..

По думите ѝ участието на ГЕРБ на изборите не е самоцел за постигането на власт, а начин да проверят дали хората по места споделят политиката, която партията следва години наред. „Имаме какво да покажем на хората и какво да изразим като отношение с всичко направено досега в страната. Търсим това, което обединява хората, а не това, което ги разделя“, посочи тя.

Председателят на Народното събрание и областен координатор на партията в Кърджали Цвета Караянчева заяви, че ГЕРБ е твърдо стъпила в смесените райони.

Караянчева отхвърли прогнозите, че битката в тези райони е с предизвестен победител и това е ДПС. „Структурите ни са изключително мотивирани - водим битка за всяко населено място и по-добрия живот на хората“, отбеляза тя.

По думите ѝ обаче ДПС изключително много натиска хора от лисите на ГЕРБ. Тя даде за пример общините Белица и Велинград, където уволняват роднини на кандидати от общинската листата на ГЕРБ или е оказван натиск върху тях. „Това не е редно. Битката трябва да се води на политическата сцена с ясни аргументи , а  не със заплахи и уволнения“, заяви Караянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама